PC-support

Utifrån ert behov skapar vi en supportnivå som passar just er organisation.

Anpassad professionell support

PC-support.pngIstället för att ha färdiga paket som sällan passar mer än en kund så väljer vi att bygga respektive supportpaket tillsammans med er som kund. Detta kan innefatta allt från professionell PC-support i form av 1st, 2nd eller 3rd Line Support, helpdesk/servicedesk, hjälp med server-miljöer, kringutrustning och administration.

DevCore som nätverkskonsulter är certifierade IT-tekniker som är skarptänkta, lösningsorienterade, kompetenta och självklart trevliga med kundens behov i fokus.

Hur vi kan hjälpa ert företag

Vi hjälper idag våra kunder med support från några timmar varannan vecka till fasta tider löpande, allt för att det ska passa er som kund på bästa sätt. Detta sker genom vårt egenutvecklade ärendehanteringssystem i SharePoint, eller i kundens befintliga ärendehantering, om så önskas.

Vår service innehåller hantering av allt från server- och klient-miljöer, kringutrustning och traditionell support på olika nivåer, det finns även möjlighet att genom avtal få hjälp utanför ordinarie arbetstider.

Vi bistår med kunskap inom de flesta programvaror på marknaden idag, och genom våra partnerskap så kan vi leverera både mjukvara och hårdvara från de största grossisterna till bra priser. Om så önskas kan vi även ta hand om allt från inköp och installation.

Vill ni veta mer?

Vi ger gärna mer information och lämnar referenser. Hör av er!

Kontakta oss här. Vi hjälper dig!

Maila [email protected] eller ring +46 8 24 40 30

Tack för ditt meddelande

Vi hör snart av oss!