Integration av SAP affärssystem och Salesforce CRM åt kund

Vår DevCore-kund var nu i behov av att integrera sitt molnbaserade affärssystem SAP Business ByDesign med sitt Salesforce CRM-system för att effektivisera arbetet framåt och spara värdefull tid. Med integrationen skickas data automatiskt mellan system, i stället för att medarbetarna behöver lägga in all data manuellt. DevCore byggde en systemintegration för att de två fristående systemen skulle kunna utbyta information oavbrutet.

Områdena som berördes var: kunder, konton, ordrar, produkter, fakturor, leverantörer, leverantörsfakturor och växelkurser.

Tekniker som användes vid integrationen var SOAP API och REST API i SAP-affärssystemet. Integrationerna körs på Microsoft Azure-molnplattformen med Azure Function Apps och Service Bus-tjänster som ger tillförlitliga molnbaserade meddelandetjänster (Messaging as a Service, MaaS) och enkel hybridintegrering.

 

Integrationen som DevCore byggt gör så att:

  • Kundens kunddata synkas automatiskt med Salesforce
  • Ordrar inläses automatiskt från Salesforce
  • Utskick av fakturor sker automatiskt via kundens Pagero-system (Pagero är ett ”Smart Business Network” som förenar köpare och säljare för automatiserad och säker kommunikation av affärsdokument)
  • Leverantörer och leverantörsfakturor synkas automatiskt med kundens Palette-system (Palette Software automatiserar fakturahantering och hela processen från inköp till betalning)
  • Produkter synkas automatiskt med en separat produkt-databas
  • Ordrar synkas även automatiskt med en extern distributör till kunden

 

SAP-verktyg, molnbaserade affärssystem eller också kallat intelligenta digitala ERP-system används för att enklare uppnå affärsmål och tillväxt och för ett företags digitala transformation.

 

 

 

Vill du veta mer om ERP - affärssystem?

Är ditt företag också i behov av att spara tid och digitalisera tidskrävande processer?

- Hör av dig till oss på [email protected] eller ring kontoret på 08-24 40 30

 

Följ oss på LinkedIn linkedin.png