Nyheter

DevCore bygger ny lösning i SharePoint, för att förenkla och modernisera processerna hos stort svenskt institut

Medarbetarna på institutet arbetar idag i ett föråldrat system, som behöver bytas ut. Systemet hanterar viktiga ansökningar. I hanteringsprocessen genomförs många olika moment för att beslutsflödet ska bli korrekt. Processen omfattas av ca 100 olika händelser som har ett strikt logiskt flöde.

DevCore bygger in hela processen in i en lista i SharePoint och använder Power Automate, Power Apps och JSON för att automatisera händelser samt visualisera hela flödet. Teams används "bakom" SharePoint av den interna arbetsgruppen och projektledarna på stiftelsen, medan SharePoint-webbplatsen används för deltagare och externa användare.

DevCore har byggt en smidig hantering av behörighet som varje projektledare kan hantera själv från ett listformulär och slipper därmed kontakta IT-support och arbeta direkt i säkerhetsgrupperna. Dokumenten hanteras av SharePoints inbyggda versionshantering och taggas på ett logiskt sätt, de visas även i vyer formaterade med JSON. API används för att hämta data från andra system.

 

Kundens problem 1: Alla dokument skickades runt med mejl och döptes om för varje version vilket resulterade i att man inte riktigt visste vilken dokumentversion som gällde.

DevCores lösning: Dokumenten ligger i ett bibliotek med mappar och lämnar aldrig det biblioteket. Med den inbyggda versionshanteringen i SharePoint har projektledare full kontroll på vilken version som är den senaste samt att ett Power Automate-flöde sköter flytt mellan olika händelser. Projektledaren kan lägga till och ta bort användare i en lista, ett Power Automate-flöde sköter att behörigheten blir rätt inställd.


Kundens problem 2: Att få externa skribenter att avsäga sig upphovsrätten till de texter som de skriver till institutet har varit tidskrävande och arbetsamt.

DevCores lösning: Med Power Automate har vi byggt en lösning där den externa konsulten måste acceptera avsägandet av upphovsrätten innan personen får tillgång till webbplatsen och dokumentet.


Kundens problem 3: Arbetssättet idag är tidskrävande och osmidigt för arbetsgrupperna.

DevCores lösning: En komplett integration med Office 365:s samarbetsfunktioner. SharePoint fungerar som en central kommunikation- och behörighetslösning med stöd av Teams och Outlook. Arbetsflöden med hjälp av Power Automate, formulär med Power Apps och visualisering av flöden med JSON listformatering.

 

Behöver ni också hjälp med att snabba på och förenkla processer på företaget?

Hör av dig till oss på [email protected] eller ring kontoret på 08-24 40 30

 

 

Angiveri och tips belönas när DevCore letar ny utvecklare!

DevCore belönar nu angiveri 😉 när vi söker med ljus och lykta efter en grym utvecklare! Belöning utgår till tipsare som fått oss att hitta rätt person. Dela gärna denna info!

 

Kan du tipsa om någon? Eller är du?
Grym på .NET, HTML, CSS/SCSS, JavaScript?
Extra coolt med kompetens inom: TypeScript, React/Angular/Vue, Azure!

Hör genast av dig till oss på 08243040 eller på [email protected] 🙏

 

Så varför vill man jobba på DevCore?

+ Familjärt och nära
+ Smarta och härliga kollegor
+ Högt till tak
+ Kul på och efter jobbet
+ Framgångsrikt IT-konsultbolag
+ Bra och stabil ekonomi
+ Trygg anställning
+ Utmanande arbetsuppgifter
+ Kunna utvecklas

DevCore är stolt partner till Microsoft, Salesforce, Umbraco, Episerver/Optimizely och WatchGuard. Vi bygger även egna appar till Salesforce och SharePoint.

 

Dela gärna:

LinkedIn-inlägget

Tweeten

Facebook-inlägget

 

Kontakta oss på [email protected] eller ring kontoret på 08-24 40 30

Följ oss på LinkedIn linkedin.png

DevCore ordnar ny VPN-tjänst för globalt MedTech-bolag

Ett globalt Medtech-bolag hörde av sig till oss med problemet att de hade svårt att få in försäljningsrapporter från sina säljare i Kina. Bolaget i fråga tillverkar och säljer apparatur för medicinsk behandling och har försäljningskontor över hela världen.

Vi ställde frågan: Varför kör ni inte processen i Salesforce? Vi fick då svaret att Salesforce var för långsamt!

DevCore tog sig an uppgiften att hjälpa kunden genom att undersöka problemet. Vi började med att intervjua VD och personer på nyckelroller. Vi fick reda på att servern som de använder står i Europa medan Kina sitter bakom en massiv brandvägg - vilket resulterar i otroligt långa svarstider. Rutinen var att säljarna utbytte Excel-ark mellan Kina- och Europakontoren för att sedan manuellt lägga in all data i bland annat Salesforce CRM. Det kom även fram att säljarna i Kina satt i ett externt system och registrerade samtal och ordrar.

Efter utförd analys tog DevCore kontakt med China Telecom och bad dem ta fram en offert på en VPN-tjänst som skulle kunna kringgå brandväggsproblemet, vilket China Telecom återkom med.

DevCore utförde Proof of Concept, där vi testade hypotesen och säkerställde effektivitet och funktion. Lösningen gav snabbare svarstider mot Salesforce-servrar i Europa. Svarstiderna gick ned från två minuter till två sekunder!

Den nya VPN-tjänsten kunde således erbjudas och börja användas direkt av kund och försäljningschefen med flera slipper framöver att mata in data manuellt i flera dagar per månad.

 

 

Behöver ni också hjälp med att snabba på processer?

Vill ni öka er försäljning? Erbjuda bättre service? Få större kundkännedom?

 

Tveka inte att höra av dig till oss på [email protected] eller ring kontoret på 08-24 40 30

 

Följ oss på LinkedIn linkedin.png

Kommunala bolag köper DevCore Diarieföring på nytt

Idag implementerar DevCore lösningen direkt i nya kundens befintliga IT-miljö. DevCore Diarieföring fungerar direkt i Teams och SharePoint i Microsoft 365.

Diarieföringslösningen är en applikation som DevCore byggt och ständigt utvecklar vidare, ett skalbart system som underlättar diarieföringsarbetet. Rutinerna förbättras och värdefull tid sparas.

 

Läs mer om DevCore Diarieföring här.

 

Behöver ni förenkla rutinerna kring er diarieföring?
Är ni intresserade av att få hjälp med någon annan slags dokumenthantering?

 

Tveka inte att höra av dig till oss på [email protected] eller ring kontoret på 08-24 40 30

 

Följ oss på LinkedIn linkedin.png

Idag lanserade DevCore en ny webbplats inom dokumenthanteringslösningar åt kund

Kunden hade tidigare en webbplats i WordPress CMS men behövde förbättra, förnya och vidareutveckla denna - lösningen blev då att DevCore byggde en ny webbplats i Umbraco 8. Designen är en 1:1-konvertering av kundens äldre sajt med bättre HTML, JavaScript JS och CSS.

Vi ordnade även en Salesforce Pardot-integration. Integrationen gör så att informationen som fylls i på nya webbplatsens formulär kommer in i Pardot och sedan vidare till sälj i Salesforce.

DevCore hostar webbplatsen på en Windows Server 2019 med SQL Server 2019-instans och säkerhetsmässigt har den A+ rating på SSL Labs.

 

 

Behöver ni förnya och vidareutveckla er webbplats?
Förbättra kundsupport? 

- Vi tar över befintliga projekt eller startar helt nya!

 

Tveka inte att höra av dig till oss på [email protected] eller ring kontoret på 08-24 40 30

 

Följ oss på LinkedIn linkedin.png

DevCore rekryterar nytt till både webb- och Salesforce-teamet

Nu har Albin börjat i Salesforce-teamet och Björn har börjat som utvecklare i vårt Webb-team. Vi hoppas att de båda skall trivas hos oss och vi ser fram emot att lära känna dem närmare och att arbeta ihop! ⭐

 

Här kan ni läsa mer om oss på DevCore

 

Vi hjälper företag med att

- bygga och förvalta webbsidor och webbplatser
- maximera försäljningen och optimera kundsupporten
- och så mycket mer!

 

Tveka inte att höra av dig till oss på [email protected] eller ring kontoret på 08-24 40 30

 

Följ oss på LinkedIn linkedin.png

DevCore rekryterar ny Salesforce-utvecklare

Salesforce växer så det knakar och idag började en ny stjärna i Salesforce-teamet som kommer att arbeta med Salesforce och tillhörande integrationer samt applikationer.

Hela DevCore välkomnar Fredrik och hoppas att han skall trivas hos oss! ⭐

 

Vill du veta mer om Saleforce CRM?

Och hur Salesforce kan både förbättra och effektivisera ert arbete?

 

Hör av dig till oss på [email protected] eller ring oss på 08-24 40 30

 

Följ oss på LinkedIn linkedin.png

Uppdaterad info om DevCore!

Om ni har missat någon information om oss, så kommer här lite uppdaterad sådan:

Sedan år 2000 har DevCore hjälpt företag som IT-konsulter med webb- och systemutveckling, CMS, processhantering, Rapporter & Business Intelligence, CRM samt drift, IT-säkerhet och hostingtjänster.

Vi tar över befintliga projekt eller startar helt nya. Vi arbetar lösningsfokuserat och finns alltid tillgängliga och jobbar nära dig som kund. Vår breda kompetens gör att vi ser helheten ute hos våra kunder.

DevCore är partner till Microsoft, Salesforce, Umbraco, Episerver / Optimizely och WatchGuard. Vi har flera färdiga applikationer till SharePoint och Teams i Microsoft 365.

DevCore har stabil tillväxt, mycket god ekonomi (AAA-rating) och låg personalomsättning. Vårt mysiga kontor ligger vid Hötorget i Stockholm. Vi är cirka 50 IT-konsulter.

 

DevCore är:

  • Salesforce Partner
  • Umbraco Gold Partner
  • Episerver Premium Partner
  • Microsoft Gold Partner inom Application Development, Application Integration och DevOps
  • Microsoft Silver Partner inom Small and Midmarket Cloud Solutions
  • WatchGuard Gold Partner

 

Hör gärna av dig om ert företag behöver hjälp med något!

Kontakta oss på [email protected] eller ring kontoret på 08-24 40 30

 

Följ oss på LinkedIn linkedin.png

Ransomeware-attacken drabbade 1500 företag, ta del av webinaret och läs mer om cyberattacken

Cyberattacken ägde rum fredagen den 2 juli, då minst åtta MSPs (managed service providers) drabbades av ransomware som infekterade deras infrastruktur och kunder. Händelsen har enligt uppgift påverkat upp till 1500 företag. Medlemmar i REvil är ansvariga för attacken och de begär 70 miljoner dollar i lösensumma.

I ett webinar från WatchGuard får vi reda på mer, när Corey Nachreiner (Chief Technology Officer) och Marc Laliberte (Senior Security Analyst) diskuterar hur attacken kunde ske och vad en organisation kan göra för att skydda sig.

Här finner ni länken till webinaret Learnings from the Kaseya Supply Chain Attack and Mass Ransomware Incident July 8 2021 - 8am PDT (3pm GMT)

 

Edit: Här kan du se webinaret om ransomware och cybersäkerhet on-demand!

 

Ransomware är skadlig kod, som ständigt förändras, och är utformad för att kryptera filer på en enhet, vilket gör alla filer och de system som är beroende av dem oanvändbara. Skadliga aktörer kräver sedan en lösensumma i utbyte mot dekryptering.

 

 

DevCore är Watchguard Gold Partner. 

Vi är experter på brandväggar, Wi-Fi och säkerhet sedan 10 år tillbaka.

2014 startade vi sajten watchguardspecialisten.se

DevCore är återförsäljare av WatchGuards samtliga produkter. Virtuella brandväggar, licenser och tillbehör.

 

Följ oss på LinkedIn linkedin.png

DevCore har byggt integrationer mellan Salesforce och CM1 åt finansbolag

Kunden är verksam inom finansbranschen med att marknadsföra olika upplägg och strategier åt företag på B2B-marknaden.

Kunden använder sig av systemstödet CM1 för AML-processer, alltså Anti-Money Laundering-processer. Cm1 är den marknadsledande tjänsten för detta i Norden, det är en tjänst som onboardar, följer upp kundrelationer och övervakar finansiella transaktioner.

Den första systemintegrationen som DevCore byggde och produktionssatte innebar att en XML-fil laddas upp till Softronics FTP, där den läses in dagligen.

Detta sparar bolaget mycket tid och handpåläggning, eftersom informationen om nya kunder tidigare knappades in i CM1 manuellt av medarbetarna.

Den andra integrationen är en direktscreening via deras API. Det innebär att integrationen ger kunden ett initialt svar om en person kan finnas med på någon PEP- (Politically Exposed Person) eller sanktionslista. Då kunden lyder under penningtvättslagen, och därmed alltid måste kontrollera personer mot PEP- och sanktionslistor, så frigör denna systemintegration mycket tid som kan läggas på annat, men det gör även att säkerheten förbättras.

 

 

Behöver ni hjälp med Salesforce CRM?

Behöver ni hjälp med systemintegrationer?

Kontakta oss på [email protected] eller ring kontoret på 08-24 40 30

 

Följ oss på LinkedIn linkedin.png