Salesforce CPQ

Ett kraftfullt verktyg utvecklat för säljare att skapa offerter på ett snabbt och smidigt sätt.

 

 

CPQ (Configure, Price, Quote)

Att kunna lita på att offerterna visar rätt data är en av de mest värdefulla egenskaperna hos CPQ, vilket uppskattas hos många av våra kunder. Med förprogrammerade regler offereras alltid rätt pris, rabatt och produktuppsättning baserat på den individuella kundens specifikation. En annan fördel är möjligheten att med enkelhet samarbeta mellan olika team, eller hela organisationer. IT-avdelningen kan exempelvis bidra med kunskap gällande produktuppsättningar och konfigurationer som överskrider säljarnas kunskapsområde och tillsammans kan bästa möjliga lösning erbjudas. Ett exempel på detta är ett internt samarbete hos en av våra CPQ-kunder, där sälj och IT-avdelningen kollaborerar från sälj till generering av offert och slutligen licensfil. Implementationen av CPQ eliminerar även det manuella arbete där de i dagsläget kontrollerar att filerna stämmer överens med vad som har installerats.

CPQ effektivitet

Salesforce själva poängterar att effektiviteten ökar med i snitt 15% (motsvarar cirka 6h per person/vecka) vid korrekt användning av CPQ, vilket bidrar till att säljarna sparar tid som de i stället kan ägna till att just sälja. Reglering av priser och kundrabatter, korrekta produkterbjudanden till kund samt standarisering av arbetsflöden bidrar i tillägg till ökade intekter och sänkta utgifter.

DevCore och CPQ

Vi på Devcore har erfarenhet av CPQ implementation inklusive förvaltningsuppdrag och hjälper er gärna om ni är nyfikna på hur ni kan dra fördel av att använda detta kraftfulla verktyg. 

Kontakta oss här. Vi hjälper dig!

Maila [email protected] eller ring +46 8 24 40 30

Tack för ditt meddelande

Vi hör snart av oss!