Resurshantering i SharePoint

En komplett och flexibel lösning för resurshantering och resursplanering inom din organisation direkt i SharePoint.

DevCore Resurshanterare och Resursplanerare är en smidig tjänst för hantering av resurser på företaget, direkt i SharePoint och Microsoft Teams.

Få koll på vart de anställda befinner sig, hur de är uppbokade och i vilka projekt samt om det är arbete hemifrån, hos kund eller på kontoret.

Med DevCore Resursplanerare är det lätt att optimera resursutnyttjandet och att ha en fullständig överblick över kapacitet och tillgänglighet. Denna lösning passar perfekt för konsulter och konsultbolag. Allt sköts och sparas i SharePoint med en omfattande överblick och kontroll.

Lösningen modifieras för att passa era behov och önskemål, i er befintliga It miljö.

Resurshanteraren med Jobb alternativ.png

 

DevCore Resurshantering fungerar direkt i SharePoint, Teams och Microsoft 365. Applikationen implementeras i er organisations befintliga IT-miljö.

DevCore är ett stabilt och tryggt IT-bolag som är experter på SharePoint som utvecklare och konsulter sedan 2007. DevCore Resurshantering, och våra andra programvaror, är skalbara samt anpassas för att möta era behov idag och i framtiden, detta gör att det blir mer kostnadseffektivt än många andra alternativ på marknaden.

Det är enkelt att ansluta till, komma åt och redigera i systemet på arbetsplatsen, hemmakontoret, hemifrån via webbläsaren, intranätet, mejlen, jobbkalendern och Microsoft Teams. Använder ni appar som Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote eller OneDrive på ert företag idag, så har ni alltså Microsoft 365 redan som produktivitetslösning i er organisation.

Vill ni veta mer? Se en demo?

Få mer info om en bra lösning som passar era behov. Kontakta oss!

Smidig resursplanering och resurshantering

Med DevCores resurshanterare och resursplanerare, kan man hantera organisationens resurser genom att att de själva eller administratörer kan registrera t.ex. jobb hemifrån, på kontoret eller hos kund, det går även att ange vilka kunder eller projekt det gäller. Det blir enkelt att ha kontroll över medarbetare som jobbar hemma och vad de anställda arbetar med och var de befinner sig.

För en så bra överblick som möjligt finns det olika vyer med filtreringsalternativ. Man kan se resurshanteraren på startsidan, eller i kalendervy och en vy på person och avdelningsnivå.

Allt sköts och sparas i SharePoint, man har en omfattande överblick och det blir lätt att ha kontroll, det går att registrera arbete på kontoret eller jobb hemifrån direkt i SharePoint.

 

Resurshanteraren med Jobb alternativ - avdelningsvy.png

Urval av funktioner

Vyer

  • Kalendervy med månad, vecka, dag och person, avdelning
  • Tidslinjevy med månad, vecka, dag och person, avdelning
  • Dagens projekt och jobbtyper direkt på startsidan
  • Sökbart på person direkt på startsidan

Egenanpassning

 

Och mycket mer! Kontakta oss så berättar vi mer.

Kontakta oss här. Vi hjälper dig!

Maila [email protected] eller ring +46 8 24 40 30

Tack för ditt meddelande

Vi hör snart av oss!