UX-design

UX står för user experience, det vill säga användarupplevelse, och syftar inom webb framförallt till att skapa en lösning för besökare/användare som är optimerad för att de ska hitta det innehåll som de söker, eller att leda dem till det innehåll som du som företag vill att de ska hitta. Och hela den här ”resan” ska kännas så enkel och smidig som möjligt.

ux design

Viktiga faktorer i användarupplevelsen är förstås att det ska kännas rätt:

  • Hur är det första intrycket (design, dispostion, allmän känsla)?
  • Funkar allt som det ska, och går det snabbt och smidigt (teknik/utveckling)?
  • Kommer användaren enkelt dit den eller du vill?

Webbplatsen ska inte bara motsvara användarens förväntningar i innehåll utan det ska också vara enkelt att nå dit användaren vill ta sig.

UX ur ett bolagsperspektiv

Ur ett bolagsperspektiv så handlar det ju förstås också om att du som bolag vill att användaren på ett smidigt och enkelt sätt ska köpa just den där produkten, kanske kontakta er, eller hitta den information som användaren söker utan att behöva kontakta er — allt handlar förstås om vad ni har för mål.

UX enligt DevCore

Vi på DevCore har lång erfarenhet av UX - det har varit en naturlig del i all webb vi levererat de senaste 10 åren. De senaste åren har det också kommit mycket högre upp i fokus hos våra kunder. Numera är fokus inte längre bara på att webben ska fungera bra i alla browsers, att det ska fungera responsivt och inte bara om den tekniska lösningen (snabba laddningstider, coola integrationer etc). Det handlar inte heller längre bara om sökmotoroptimering och att få in kunden på sin webbplats. Det handlar nu mycket mer om att ta till vara på varje besökare på bästa sätt och optimera det vi och användaren kan få ut av besöket på webbplatsen.

Vill ni ha en webbplats som optimerar bättre - genom snygg design, grym användar-upplevelse med bra teknik bakom - kontakta gärna oss så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa er!

Kontakta oss här. Vi hjälper dig!

Maila [email protected] eller ring +46 8 24 40 30

Tack för ditt meddelande

Vi hör snart av oss!